Pe 31 iulie 2015, Insta Electric a organizat și susținut în Focșani un eveniment foarte reușit de promovare a responsabilității sociale a companiei, împreuna cu Asociația pentru Dezvoltare Durabilă „Focul Viu”.

Mulțumim tuturor participanților la „Masa Critică” și tuturor celor care și-au manifestat interesul, cu prilejul acestui eveniment, față de modelul mai ecologic de afaceri și de viață pe care Insta Electric îl adoptă și susține.

Vă rugăm să aruncați o privire la acest link Facebook:

 

 

COMUNICAT DE PRESA

Valorificarea energiei solare – un model de afaceri mai ecologic” Comunicat de presa Focșani,

31 Iulie 2015

 Insta Electric S.A. Focșani, un producător cu tradiție de peste trei decenii în realizarea și dezvoltarea de echipamente electrice de joasă tensiune, implementează, cu susținerea Norway Grants, un proiect dezvoltarea sustenabilă a companiei, care, pe lângă componenta economică, include și responsabilități sociale și de protejare a mediului.

 Suntem preocupați de concilierea progresului economico-social cu păstrarea echilibrului natural, iar proiectul nostru „Valorificarea energiei solare – un model de afaceri mai ecologic”, finanțat de Norway Grants prin “Green Industry Innovation Program”, în cadrul mecanismului financiar 2009-2014, iși propune montarea de panouri fotovoltaice pe acoperișul fabricii, însumând o suprafață de 3800 m2, cu o putere instalată de 0.499 MWh, ce va genera o producție aproximativ 250 MWh/an.

Astfel, cea mai mare parte din energia electrică utilizată în procesele de management și producție va proveni din surse de energie regenerabilă, energia solara. În plus, prin izolația termică a clădirilor, prin instalarea noilor centrale termice hibrid care vor utiliza energie solară și deșeuri lemnoase și prin reabilitarea rețelei de iluminat din hala de producție cu corpuri de iluminat economice, ne propunem să reducem și mai mult consumul de energie, amplificând astfel efortul nostru de a polua cât mai puțin. Ne dorim nu doar să „înverzim” amprenta lăsată de activitatea companiei noastre asupra mediului, ci și să promovăm acest concept în orașul nostru, în special în rândul copiilor și tinerilor. Parteneriatul cu Asociația pentru Dezvoltare Durabilă Focul Viu a venit în mod natural, activitatea lor pentru creșterea gradului de cunoaștere a problemelor de mediu și conștientizarea publicului asupra beneficiilor unui mod de viață mai ecologic și mai sănatos avîând tradiție și recunoaștere în Focșani. La evenimentul lunar „Masa critică” din 31 Iulie 2015, ora 17:30, Insta Electric se alătură Asociației „Focul Viu” cu materiale și informații despre energia solară, o energie curată, gratuită și nelimitată.

INSTA ELECTRIC S.A.  B-dul București 16A, RO-620144  Focșani, VN, România  T +40 237 215 300