Inovatiile Norvegiene sustin INSTA Electric SA in România:

Valorificarea energiei solare – un model de afaceri mai ecologic pentru INSTA

                Confruntati cu resurse tot mai limitate și cu degradarea ecologică , am ajuns la un consens comun ca toată lumea ar trebui să respecte și să protejeze natura, integrând în același timp un sentiment de conștientizare ecologică în activitățile economice și de afaceri de zi cu zi , precum si culturale și sociale, în scopul de a face lumea mai frumoasa și de a realiza o dezvoltare durabilă, în general. Societatea și industria noastră se bazează pe cantități mari de energie și lumea devine din ce în ce mai dependentă de combustibilii fosili ( petrol , gaz , cărbune , etc ) .

 Națiunile industrializate din Europa de Vest și America de Nord, China și India depind aproape în întregime de acești combustibili și națiunile în curs de dezvoltare inregistreaza, de asemenea, o crestere a consumurilor.

 Intelegem că există o legătură directă între modul în care producem energie și daunele cauzate de poluare. Adoptarea unor modalitati alternative mai „curate“ de producere a curentului electric / energiei este acum privita ca fiind foarte importanta pentru viitorul planetei noastre . Compania noastra SC INSTA Electric SA, Focsani / România , este angajată în mod special în reducerea emisiilor si economisirea energiei și de aceea caută permanent noi solutii si concepte „verzi“.

INSTA lanseaza, cu sprijinul „Innovation Norway” și „Norway Grants”, un proiect de instalare a unui sistem fotovoltaic independent pe acoperisul halei de productie, pe o suprafață de aproximativ 4000m2, ce isi propune valorificarea 500‘000 KWh de energie pe an . În plus, Insta doreste sa instaleze un sistem solar de încălzire a apei pentru a deveni independenta de sursele externe de energie, reducând astfel posibilele emisii de CO2 la maximum. Ne propunem, conform proiectului, sa fim pregatiti pentru darea in folosinta si conectarea sistemelor la retea la finele anului 2015.

INSTA ELECTRIC S.A. B-dul București 16A, RO-620144  Focșani, VN, România  T +40 237 215 300